Ring oss+47 80 02 51 75 Idag: 09.00-17:00

Göteborgs Rapé

Kjøp Göteborgs Rapé til gode priser og rask levering rett hjem.

Ønsker du å lære mer om Göteborgs Rapé? Klikk her.
Snus fra Göteborgs Rapé har blitt solgt i Sverige helt siden 1919, og snusen har en spesiell karakter med en mild tobakksmak og en viss sødme. Den har også et innslag av urter og einebær. Göteborgs Rapé produseres av Swedish Match. 
Filter:
Styrke
  • normal (1)
Format
  • slim (1)
Smak
  • einebær (1)
Produkttype
  • hvit snus (1)
Søk:
Gøteborgs Rapé Göteborgs Rapé No1 Slim White

Hvit snus

Styrke

Normal

Produkttype

Hvit snus

Format

Slim

Smak

Einebær

849,00 kr 84,90 kr/boks Kjøp
  1 av 1 produkter

Göteborgs Rapé snus

Klassikeren Göteborgs Rapé har en karakteristisk smak av lys tobakk samt tydelige innslag av einebær og lavendel. I dag kommer snusen i formatene porsjon, slim, hvit, løs og mini. 

 

Ordet “rapé” kommer fra fransk og betyr revet. I begynnelsen ble tobakken revet for hånd, men fra 1919 ble hele produksjonen flyttet til fabrikk.

 

Göteborgs Rapé er kjent for å være den første snusen som ble pakket i hvite porsjoner, det formatet vi i dag kaller White. Dette skjedde på 1990-tallet. 


Swedish Match

Swedish Match, den ledende aktøren innen snusproduksjon i Skandinavia, produserer Göteborgs Rapé snus. Swedish Match er også den nest største aktøren for sigarer og tyggetobakk i USA. Andre kjente merkevarer i deres sortiment er blant annet General Nick & Johnny og Onico


Historien bak Göteborgs Rapé

Historien bak Göteborgs Rapé skiller seg fra opprinnelsen til andre snusmerker. Oppskriften utviklet seg gjennom prøving og feiling blant seilere på handelsskip som la til kai i Göteborg. Disse sjømennene hadde ikke råd til å kjøpe tobakk av høy kvalitet, og tilsatte derfor forskjellige kryddere i den løse tobakken sin. På den måten skapte de sine personlige snusblandinger. 

Noen få av disse blandingene ble solgt lokalt, deriblant Göteborgs Rapé. Den ble beskrevet slik: “Inneholder håndrevet tobakk som gir snusen en mild og søt tobakksmak med toner av einebær og friske urter”. 
 

Under utrenskningen til det svenske Tobaksmonopolet i 1915, var Göteborgs Rapé snus et av de få merkene som ble registrert.