Ring oss+47 80 02 51 75 Idag: 09.00-17:00
Snuskvote - Reise med snus

Hvor mye snus kan man ta med til Norge?

Snuskvote - reise med snus: når du kommer hjem til Norge fra utlandet, har du lov til å ta med deg en avgiftsfri kvote med snus, annen tobakk eller alkohol.

FINN DIN FAVORITTSNUS HER

Alkohol- og tobakkskvoten gjelder for én person over 18 år. Du må være over 20 år for å kjøpe brennevin og lignende over 22 %.

Tips: Bruk KvoteAppen fra Tolldirektoratet til å regne ut kvoten!

Avgiftsfrie kvoter

De avgiftsfrie kvotene varierer ut ifra hvor mye du tar med av tobakk, brennevin, øl og vin. Brennevinskvoten kan byttes i 1,5 liter av enten vin eller øl, og vinkvoten kan byttes i tilsvarende liter øl. Øl og vin kan ikke byttes i sterkere drikke.

Hvis du ikke bruker tobakkskvoten kan du ta med deg 1,5 liter øl eller vin ekstra, men du kan ikke bytte alkoholkvoten med tobakk.

Du kan handle for mer enn den avgiftsfrie kvoten, men da må du fortolle varene som overstiger kvoten. Du kan fortolle inntil 27 liter øl eller vin, fire liter brennevin, 400 sigaretter og 500 gram tobakk, inkludert snus. Varene skal fortolles etter vanlige satser for avgift. Dette kan du lese mer om hos Tolldirektoratet.

Alkohol- og tobakkskvoten

Den generelle alkohol- og tobakkskvoten er:

  • 1 liter brennevin over 22 % til og med 60 %, og
  • 1,5 liter vin over 2,5 % til og med 22 %, og
  • 2 liter øl eller rusbrus over 2,5 % til og med 4,7 %, og
  • 200 gram tobakk eller 200 sigaretter

I tillegg til alkohol kan men enten benytte seg av snuskvoten eller sigarettkvoten, men ikke begge deler.

Hvor mye snus kan man ta med til Norge?

Det er lov til å ta med 125 gram tobakk avgiftsfritt inn til Norge. Tobakk som regnes i gram er snus, sigarer og sigarillos.

Snuskvote: Man kan ha med 125 gram snus til Norge.

Hvor mange sigaretter kan man ta med til Norge?

Sigaretter regnes ikke i gram, men i stykk. Det er lov til å ta med seg 200 sigaretter samt 200 blad sigarettpapirer og -hylser.

Sigarettkvote: Man kan ha med 200 sigaretter til Norge.

Eksempler på avgiftsfrie kvoter

  • Uten tobakk: Du kan ha med 1 liter brennevin, 3 liter vin og 2 liter øl.
  • Uten tobakk: Du kan ha med 4,5 liter vin.
  • Uten tobakk: Du kan ha med 6,5 liter øl.
  • Med tobakk: Du kan ha med 1 liter brennevin, 1,5 liter vin og 2 liter øl.
  • Med tobakk: Du kan ha med 3 liter vin.
  • Med tobakk: Du kan ha med 5 liter øl.
Snuskvote - Reise med snus

Hvor mye snus kan man ta med ut av Norge?

Mange snusbrukere er bekymret for å reise med snus - med god grunn. Det er nemlig enkelte land som har svært strenge regler for innførsel av tobakk, selv til eget forbruk.

Skal du for eksempel til Island eller Malta, er det best å la snusboksen bli igjen hjemme. Her blir snusen konfiskert i tollen, og du kan få bot.

Til Estland er det bare lov til å ta med seg 50 gram tobakk, og til Australia er det kun lov til å ha med seg én snusboks. I Australia er det imidlertid tillatt å bestille snus på nettet.

Det anbefales å kontakte myndighetene i landet du skal besøke, dersom du er usikker. Du finner vanligvis informasjon om kvotebestemmelser på myndighetenes hjemmesider.

Hvor mye nikotinfri snus kan jeg reise med?

Tobakk- og nikotinfri snus omfattes ikke av kvotebestemmelsene. Det betyr at du kan ta med snus uten tobakk og nikotin opp til verdigrensen, uten å betale toll og merverdiavgift.

Har du vært i utlandet i mer enn 24 timer, kan du ta med varer tilbake til Norge til en verdi av 6000 kroner. Har du vært i utlandet kortere enn dette, er verdigrensen 3000 kroner. Verdigrensen gjelder alt du har handlet i utlandet, også alkohol- og tobakksprodukter.