Ring oss+47 80 02 51 75 Idag: 09:00-17:00
Listhaug kraftig ut mot «Vedum-pakkene» med snus

Listhaug kraftig ut mot «Vedum-pakkene» med snus

Tax-free butikken på Torp Sandefjord lufthavn fikk besøk av FRP-lederen i januar, skriver E-24. Her observerte hun hvordan de ansatte må pakke om europeiske ti-pakninger med snus til fem-pakninger, for å være i henhold til de nye reglene.

Mengden snus du kan ta med avgiftsfritt fra utlandet er halvert.

Torp lufthavn beregner at de kommer til å tape minst ti millioner i året, og forslaget stemples som molbo-politikk av Listhaug:

«Det er ille nok at folk må stå og pakke om det som er standardpakninger i alle andre europeiske land. Det er verste er likevel at Norge kan tape store inntekter på endringene, samtidig som det undergraver økonomien her på Torp og alle flyplassene i Avinor-systemet. Det er molbopolitikk»

Geir Pollestad, finanspolitisk talsperson i Senterpartiet, svarer dette i en e-post til E-24:

«Det er påfallende at Frp, i en tid med krig, inflasjon, energikrise og flyktningkrise, er mest opptatt av den praktiske gjennomføringen av tobakk på taxfree.

Dette forslaget er på linje med andre forslag et resultat av budsjettprosessen i både regjering og storting. Så det er ikke rett at det er mindre utredet enn det som er vanlig med budsjettsaker.»

Tine Kleive-Mathisen, Torps markedssjef, har tidligere vært stolt av skatteinntektene de har generert og arbeidsplassene de har skapt, men at de nå kjenner på en litt annen følelse:

«Nå for tiden føler vi oss nærmest som gangstere»

FRP-lederen skjønner frustrasjonen godt og går ut mot den «negative retorikken» mot næringslivet, og sier blant annet:

«Når LO-lederen står og sier at «nå skal vi ta de rike», er det noe mange tar seg nær av. Det er kjempebra når Haaland tjener svimlende summer på fotballen, men hvis noen tjener penger på å skape verdier i Norge skal vi se annerledes på det. Det er veldig synd.

Vi skal heie på næringslivet, ikke få dem til å føle seg som gangstere. Og så skal vi heie på våre idrettsstjerner»

Nå gjelder den nye avgiftssatsen på snus.  

Hele saken leser du hos E-24 her.