Ring oss+47 80 02 51 75 Idag: 09.00-17:00
Snus – format og varianter

Snus – format og varianter

Snus kommer i dag i mange forskjellige formater og varianter som blant annet porsjonssnus, løssnus og all white snus. Her går vi gjennom alle de forskjellige snusvariantene som er å finne.

Original porsjonssnus – fuktig snus i porsjonsposer

Original porsjonssnus var den første varianten av porsjonssnus som kom på markedet. Tobakken pakkes inn i porsjonsposer og fuktes etter at den er pakket inn. Dette gir porsjonsposene en noe mørkere og fuktigere ytre. Ettersom original porsjonssnus har et fuktig ytre vil den også gi deg en rask smak- og nikotinopplevelse på lik linje som løssnus.

Snus – format og varianter

White porsjonssnus – tørr snus i porsjonsposer

White porsjon kom allerede i 1998 som et alternativ til den original og klassiske porsjonssnusen. Til forskjell fra den fuktige originale porsjonssnusen har denne et tørrere og lysere ytre. Dette skjer ved at porsjonsposene ikke fuktes etter at de er pakket. Noe som også bidrar til at porsjonssnusen renner mindre og gir deg en jevnere smak- og nikotinopplevelse. White porsjon har i dag blitt den mest populære varianten på det norske markedet.
 

Snus – format og varianter

All white porsjonssnus – helhvit snus i porsjonsposer

De helhvite porsjonsposene går under samlebetegnelsen All White og er den aller nyeste varianten. Disse porsjonsposene innholder som regel plantefibre og en liten mengde tobakk. Det finnes også varianter av denne som ikke inneholder tobakk, men dette er forbudt i Norge. Denne snusvarianten inneholder ikke brun tobakk, og har som regel svært lav fuktighet. Dette fører til at snusen renner minimal eller ingen ting, og fører således ikke til misfarging av tenner. All white snus er i dag den snus varianten som vokser raskest blant norske forbrukerne.

Snus – format og varianter

Løssnus – Den første snusen

Løssnusen er akkurat den samme i dag som den var for 200 år siden, og er selve grunnmuren i den svenske snustradisjonen. Her baker man selv løssnusen sammen til ønsket form eller størrelse på porsjonene. Løssnus er laget av malt tobakk og finnes i tre malegrader: grov, middels og finkornet. Den finmalte løssnusen er som regel enklere og bake enn de grove variantene. Løssnusen gir ofte en raskere og kraftigere smaksopplevelse.

Snus – format og varianter