Ring oss+47 80 02 51 75 Idag: 09:00-17:00
Slik snuser du trygt i disse virusdager

Covid-19 og snus. Hvordan forebygge smitte?

Vi går nå inn i en ny periode med økt fare for spredning av covid-19. Snusmagasinet synes det er viktig med en liten påminnelse om hvordan man enkelt kan forebygge smitte når du snuser. Som snuser må du ta ekstra forhåndsregler slik at du beskytter deg selv og andre mot smitte. vi gir deg her noen enkle og nyttige tips slik at du kan nyte din snus på en ansvarsfull og hygienisk måte.

Covid-19 er en infeksjonssykdom som først og fremst smitter når en smittet person hoster eller nyser. Berører du ansiktet etter at du har fått viruset på hendene kan smitten havne i nesen, munnen eller øynene. Dette kalles for dråpesmitte. For en som snuser gir dette en økt risiko for smitte, da man ofte tar en snuspose og legger den i munnen etter at du for eksempel har tatt noen i hånden.

Husk at du fremdeles kan være smittebærer selv om du ikke føler deg syk.

Husk å vaske hendene før og etter at du har tatt en snus

Ja, vi vet du nå har hørt dette mange ganger nå, men det å vaske hendene er og forblir det aller beste rådet for å forebygge smitte. Etter at du har tatt deg en snuspose vasker du hendene godt med såpe og vann, alternativt med håndsprit hvis du ikke har vann tilgengelig. Har du selv hilst på noen eller tatt på overflater som andre mennesker har tatt i før deg må du også vaske hendene før du tar deg en ny snus.

Du er dessverre ekstra utsatt for smitte som snuser, da du bruker hendene for å føre inn en snusdose under leppen. Dette medfører økt risiko for å få evt. virus fra hendene til din munn, og hvis du selv er smittet uten å vite det, viruset fra munnen til dine hender som igjen øker risikoen for å smitte andre.


Hold fingrene borte

For deg som snuser løssnus må du være ekstra forsiktig med håndhygienen. Har du tilgang til en prismaster er dette en fin måte å holde fingrene unna snusen. Har du ikke tilgang til noe slikt må du igjen vaske hendene godt før og etter du har tatt en snus.


Slik snuser du trygt i disse virusdager

Del ikke din snus med andre

Vi snusere er jo normalt meget generøse. I disse dager må du dessverre si nei til både venner, kollegaer og ikke dele din snus. De må nå stå til ansvar for dette selv. Du kan være smittebærer selv før du blir syk, og du vil ikke smitte dine kollegaer, venner eller familie. De kan også smitte deg.


Kast din snus på en forsvarlig måte

I disse dager har du et ekstra ansvar for å kaste din brukte snuspose på en korrekt måte. Bruk søppeldunken eller topplokket på snusboksen. Nå skal vi jobbe sammen for å forhindre smitte da er det siste vi vil at noen andre skal plukke opp din brukte snuspose. Dette skal vi selvfølgelig fortsette med også etter at virusperioden er over.

Bruk topplokket eller søppeldunken!


Din snus er hygienisk laget og trygg

Ved industriell produksjon av snus gjelder de samme strenge reglene som ved matproduksjon. Et eksempel på dette er at vannet som brukes i produksjonen skal oppfylle Mattilsynets krav til drikkevann. Produksjonen følger også EUs regelverk om hygiene ved matproduksjon. Dette er da blant annet krav om lokaler, transport, utstyr, personlig hygiene og utdanning av personalet. Du kan stole på at din snus er produsert på en god og trygg måte.


FINN DIN FAVORITTSNUS HER