Porsjonsnus – størrelse og form på posen

Porsjonssnus – størrelse og format

Allerede i 1724 fikk det svenske folket en oppfordring fra selveste kongen, Fredrik I, om å dyrke tobakk. I starten av 1800-tallet ble løssnusen utbredt og folkelig, og i 1977 gjorde porsjonssnusen sitt inntog. Siden den gang har snusen utviklet seg i rekordfart, til nå å omfatte flere forskjellige former, størrelser, styrker og smaker. Vi skal her se på og forklare de ulike formatene på porsjonsposene.
 

Hva er large, normal eller original porsjon

Normal, large eller original format på porsjonssnus er det første formatet på porsjonssnus som kom på markedet. Allerede i 1977 ble den første porsjonssnusen lansert under varemerket Tre ankre produsert av Swedish Match. I dag har de aller fleste produsenter og snusvaremerker denne størrelsen og formatet i sitt sortiemnet. Hver porsjonspose i original format inneholder normalt 0,5 til 1,2 gram tobakk.
 

Porsjonsnus – størrelse og form på posen

Hva er slim porsjon?

Slim porsjon har vokst raskt siden den ble lansert, og er i dag det mest solgte formatet på porsjonssnus i Norge. Slim porsjonsposene er samlere og ofte lengre enn original formatet. Dette gjør at porsjonsposene ofte sitter bedre og mer diskret under leppen. Porsjonsposene i slim format inneholder vanligvis mindre tobakk enn normalt, og gjerne maks 1 gram tobakk per porsjonspose.
 

Porsjonsnus – størrelse og form på posen

Hva er superslim porsjon?

Superslim er, som navnet tilsier, enda smalere enn slim. Dette gir snusen en passform som føles og vises minimalt under leppen. Ettersom putene er mindre, veier de også mindre – omtrent halvparten så mye som en normal porsjon.

Porsjonsnus – størrelse og form på posen

Hva er mini porsjon?

Mini porsjon er den minste porsjonssnusen. Utformingen av porsjonsposene er den samme som original porsjonen, men veier betydelig mindre – omtrent 30 % av vekten på en normal porsjon. Mini porsjon kommer også vanligvis i litt mindre snusbokser enn standard.

Porsjonsnus – størrelse og form på posen