Snustilbehør - Kult, praktisk og morsomt tilbehør til snuseren

Snustilbehør - Kult, praktisk og morsomt tilbehør til snuseren

Å snuse kan være enkelt - en snusboks i papp i baklomma på buksene. Man kan også skaffe seg flere forskjellige tilbehør til snusen og forsterke opplevelsen. Her ser vi på snusbokser av metall, smarte snuslokk, snuskopper, snuskjølere eller hvorfor ikke bære boksen i et hylster - et snusfutteral laget av lær.

FINN DIN FAVORITTSNUS HER

Kule snusbokser - i stål eller annet metall

Det første tilbehøret som en snuser ofte vil vurdere, er en kul eller en praktisk snusboks. Det ville da være kult å ha sin egen, stilige snusboks som er noe mer enn den vanlige, klassiske snusboksen fra fabrikken? Det finnes et gedigent utvalg av snusbokser i rustfritt stål, aluminium, messing, tinn eller til og med nikkelsølv. Snusboksen har ofte metallets egen farge, men svart og grå er også vanlig, og det finnes mange andre farger å velge i mellom også.

Det vanligste når det kommer til snusbokser i metall med lokk, er en rund boks på cirka samme størrelse som en standard-snusboks fra butikken. Det er det enkleste. Når man da flytter posene over fra den kjøpte boksen og til din egen, så passer de perfekt. Til og med løssnus kan man flytte ganske enkelt mellom to like store bokser.

Snustilbehør - Kult, praktisk og morsomt tilbehør til snuseren

Firkantede snusbokser er også ganske vanlig, og da handler det ofte om en firkantet boks med avrundede hjørner, iht. et gammelt konsept som ble verdsatt allerede i den gamle duftsnus-tiden. På den øvre delen av boksen finnes det et innfelt, firkantet lokk med hengsler langs den ene langsiden, som vippes opp med et enkelt tommelgrep.

Snusbokser av plast er også vanlig og det finnes en del ulike løsninger som er enten smarte eller kule, eller begge deler. De kan f.eks. være tynnere enn vanlige snusbokser (slim) og tar dermed mindre plass i lommen eller vesken. De kan ha et smart dobbelt-lokk med plass til gamle preller (eller småpenger). De finnes i flerpakninger for deg som lager din egen snus.

Å tilføye en gravering er en annen populær måte å skape en personlig snusboks på. Graveringen kan være morsom, elegant eller bare personlig og den plasseres ofte på lokket, som da bør være forholdsvis glatt og flatt.

Morsomme snusbokser

Det finnes mange morsomme og geniale snusbokser der ute. Den vanligste måten å gi snusboksen et morsomt preg på, er ved å lage et stilig trykk på lokket. Alt fra gamle gubber og bra slagord (f.eks. "Ekte menn kjører lastebil") til logoer for favoritt-idrettsforeninger blir ofte brukt. Det er også muligheter for å innprente sin egen favoritthumor på snusboksens lokk – til eget bruk eller kanskje som en god julegave.

Snuslokk - en enklere løsning til din kjøpte snusboks

Hvis man ikke vil gå hele veien og investere i en egen snusboks av metall, kan et snuslokk av metall være et godt alternativ. En fordel med å kjøpe bare lokket er at du slipper å flytte snusen fra den ene boksen til den andre, noe som kan være litt tungvint, særlig med løssnus. Når du har kjøpt en boks snus bytter du bare det medfølgende lokket til ditt eget, kule og smarte spesiallokk. Smart. Kult. Eget.

Snuslokk kommer i forskjellige modeller, fra de aller enkleste, som det gullfargede lokket til Ettan, til mer forseggjorte og finurlige lokk med inngraverte budskap og plass til et visst antall oppbrukte snusposer. Veldig smart når du ikke er ute i skogen.

Snustilbehør - Kult, praktisk og morsomt tilbehør til snuseren

 Snuslokk er som oftest laget i rustfritt stål eller et annet metall, som tinn eller kanskje til og med sølv. Ikke alle snuslokk er laget av metall, plastlokk forekommer også, både med og uten trykk og med eller uten rom til gamle preller. Du kan kanskje til og med lage et fint lokk av tre hvis du er den praktiske typen – eller få noen til å lage det for deg.

Snusporsjonerer

Å klemme en snus er litt av sjarmen med å snuse for mange, men det er ikke alle som setter like stor pris på det gamle håndverket. En del snusere vil gjerne slippe å røre ved snusen for enhver pris (pun intended). Noen velger da porsjonsnus med de håndterbare små posene, andre velger å kjøpe en snusporsjonerer.

Snusporsjonereren ser vanligvis ut som en liten sprøyte, men der kanylen skulle ha vært er sprøyten skjært over slik at en passe stor åpning dannes. I denne åpningen klemmes så snusen for deretter å skyves inn under leppa, ved å trykke ned stempelet på sprøyten med tommelen. Lett og renslig.

Snuskopp - snuserens svar på askebegeret

La oss snusere være ærlig med hverandre – det er et problem med snusens etterhåndtering, eller hva? Selv om en og annen skoleungdom har blitt kjent for å plassere ferdige preller i taket, så er ikke det en løsning for resten av oss. Papirkurven og skogen pleier å gå bra, men hva hvis man vil flytte håndteringen av sine brukte preller til stuen? Eller bordet på puben? Da er snuskoppen et smart alternativ.

Snuskoppen er nemlig både kul og smart. Designet for å være synlig, pleier den ofte å ha et lokk som man enkelt kan lukke igjen når man har kvittet seg med en prell, slik at lukten av de andre gamle prellene ikke trenger å bli altfor overveldende for de andre i rommet. Selv om du ikke snuser selv eller bryr deg om å være så fin på det, er en snuskopp et staselig tilbud til dine gjester som har falt for den gamle kulturtradisjonen å snuse.

Kjøpe en snuskjøler? Ja, hvis man vil være snuskul

En spesiell kjøler for snusen er vel først og fremst av interesse for butikker og andre utsalgssteder der man vil presentere snusen på en skikkelig måte, men man kan da godt tenke seg en mindre snuskjøler i det private hjem også. De er jo på ingen måte stygge. Tvertimot kan en snuskjøler være både et kult og stilig designinnslag som gir et spesielt preg
på innredningen, og en åpenbar snakkis på den neste festen. I tillegg har du et stabilt sted å oppbevare og lagre dine rør uten at de tar opp plass i kjøleskapet. Man må jo spise også.

Snustilbehør - Kult, praktisk og morsomt tilbehør til snuseren