Ring oss+47 80 02 51 75 Idag: 09.00-17:00
Strammere økonomi – stor økning i Slutta-appen nedlastinger

Strammere økonomi – stor økning i Slutta-appen nedlastinger

Slutta-appen er en app fra Helsedirektoratet som kan hjelpe til med å slutte med røyking og andre nikotinprodukter. Helsedirektoratet ser en økning på hele 40% i nedlastinger av appen i perioden august til oktober, og spekulerer i at strammere økonomiske tider kan gjøre så flere ønsker å kutte ned på denne type utgifter.

Til TV2 sier fungerende avdelingsdirektør i Helsedirektoratet, Erlend Bø:

«Vi har ikke hatt noen kampanjer eller lignende for å få til det. Derfor spekulerer vi i at dette kan handle om økonomi.»

Fjorårs-høsten bydde blant annet på høye strømpriser, rentehevinger og økning i inflasjonen.

Det rapporteres fra analysebyrået Nielsen at salget av snus fra 15. aug – 6.nov ble redusert med 13%. Kommunikasjonssjef i Swedish Match Norge, Erlend Wessel Carlsen, deler med TV2:

«Vi ser at det er litt lavere salg i norsk handel, og vet at pengebruk er folks hovedgrunn til å slutte å snuse. Snus er dyrt, så det er forståelig hvis folk i disse tider ser at snus er en post i budsjettet de vil gjøre noe med»

Faktisk.no har meldt at flere også benytter snus som et virkemiddel for å slutte med røyking. Lungrekreft er tross alt den kreftformen som tar flest liv i Norge, og ved å stumpe røyken reduseres risikoen betydelig for å få denne type kreft.

 

Les hele saken hos TV2 her, og mer om Slutta-Appen her.