Vinnerne i Snus VM 2019 er kåret!

Vinnerne i Snus VM 2019 er kåret!

Snusmagasinet var i Stockholm den 24. oktober for å følge med på kåringen av årets Snus VM vinnere.
Med over 100 gjester tilstede var det duket for en magisk aften.

Snus VM ble arrangert for første gang i år. Konkurransen inviterte både nordmenn og svensker til å sende inn sine beste hjemmelagde snustyper. Over 140 snusere deltok i porsjon- og løssnus kategoriene.

Juryen bestående av: Lars Olesen, Conny Andersson, Daniel "Pinhead" Carlsson, Sara Johansson og Bente Pegrell hadde æren av å analysere og teste alle alternativene som ble sendt inn.

18:00 gikk juryens representant opp på scenen i Stockholm for å presentere årets Snus VM vinnere. Men før vinnerne skulle presenteres ville "Masterblender" Conny Andersson si noe om utviklingen i "gjør det selv" kategorien.

"Det er en stor ære for meg å stå her i dag. Dette er en ekstremt viktig kategori (gjør det selv snus) innen snus. Det er her det skjer! Og jeg er kjempeglad for at Snusbolaget virkelig løfter fem denne kategorien. Jeg bruker å sammenlikne med øl bransjen når jeg snakker om dette."

"For femten år siden satt ølbryggeren hjemme og forsøke å lage sitt eget øl. Det gikk vel "sådär". Men siden har vi sett craft beer bryggerier åpne opp. Og i dag, femten år senere er det faktisk disse som driver øl kategorien fremover. Det er akkurat denne utviklingen vi nå ser i snus bransjen. De nye snusfabrikkene startes nå av personer som har gjort egen snus på kjøkkenet"

Beste porsjonssnus

Vinneren i kategorien "Beste porsjonssnus" ble Henrik Kalrsson fra Halmstad, med snusen "Möllan". Juryens beskrivelse:

"Henrik Karlsson har med sin snus Möllan lykkes med å få en perfekt smakskombinasjon der tobakssmaken er i fokus, men med herlige toner av roser og pepper som gjør det lille ekstra. Henrik for også skryt og plusspoeng for å ha gjort snusen fra bunnen av og porsjonert snusen selv."

Beste løssnus

Førsteplassen i kategorien "Beste løssnus" gikk til Magnus Runnfors med snusen "Jul Kul". Juryens beskrivelse:

"Snusen Jul Kul av Magnus Runnfors var smaksatt til perfeksjon. Med en uvanlig kombinasjon av kanel, stjerneanis og nellik i samhold med tobakk- og røyksmaken falt juryen pladask for denne smaken. Det er en uvanlig kombinasjon, men får man det til så blir snusen veldig god, noe Magnus Runnfors virkelig har lykkes med."

Her kan du se hva Aftonbladet og TV4 har skrevet angående Snus VM.

Vinnerne i Snus VM 2019 er kåret!