Porsjonsnus – størrelse og form på posen

Porsjonsnus – størrelse og form på posen

Snus i pose kom allerede i 1977. Siden den gang har konseptet utviklet seg til å omfatte flere forskjellige utforminger og egenskaper. Vi har gått gjennom de forskjellige variantene av porsjonssnus, og her er en liste over de ulike typene.

Hva er slim porsjon snus?

Slim porsjon er den vanligste og mest solgte porsjonssnusen i Norge. Porsjonsposene har en smalere og ofte lengre form enn normalt, noe som gjør at snusen sitter diskret under leppen. Slim inneholder også mindre snus enn normalt, vanligvis maks ett gram per pose.


Hva er en superslim snus?

Superslim er, som navnet tilsier, enda smalere enn slim. Dette gir snusen en passform som føles og vises minimalt under leppen. Ettersom putene er mindre, veier de også mindre – omtrent halvparten så mye som en normal porsjon.


Hva er normal eller original størrelse på snus?

Normal, også omtalt som original eller large porsjon, er den vanligste størrelsen på det svenske markedet. I 1977 ble den første porsjonssnusen lansert under varemerket Tre Ankare, og i dag har de fleste snusmerkene denne størrelsen i sortimentet sitt. Hver pose inneholder omtrent 0,5 til 1,2 gram snus.


Hva er en liten eller mini snus?

Mini er den minste porsjonssnusen. Utformingen er den samme som den normale porsjonen, men veier betydelig mindre – omtrent 30 % av vekten på en normal porsjon. Minisnusen fås vanligvis i små bokser.