Granit

Filter
Viser 0 av 0 artikler

Granit snus er et merke fra Fiedler & Lundgren som ble lansert i 2004. Granit ble raskt verdsatt av de mange snuserne rundt om i Sverige, og er i dag en av landets mest solgte snustyper. Snusen har en ren smak med karakter av tobakk. 

Granit snus kommer også med et høyere nikotininnhold. 

Granit snus

Granit snus selges i både Norge og Sverige, og finnes i dag i åtte ulike varianter, inkludert løs, porsjon, hvit og mini.

Granit er en snus i premiumsegmentet. Snusen lages av fine tobakksblader fra plantasjer i Sør- og Nord-Amerika samt Afrika og Asia. Dette er en snus av høy kvalitet, som passer for snusere som ønsker den tradisjonelle tobakksmaken med en frisk følelse.  

Stort sortiment

Granit tilbyr en rekke smaker til alle slags snusere, og er spesielt kjent for sin høye kvalitet, ulike smaker, porsjonsstørrelser og variasjon av nikotinstyrke.

En aroma av sitrus og sterke tobakksnoter kjennes etter å ha åpnet en boks. Smaken fortsetter når snusen er lagt under leppen - en robust smak av tobakk kombineres med klare smaker og sitrus. Resultatet er en tradisjonell tobakksmak med mye friskhet. 

Fiedler & Lundgren

Samuel Fiedler fikk tillatelse til å produsere snus i Sverige allerede i 1783. På denne tiden var løssnus den største trenden, mens luktesnus var på vei ut. På begynnelsen av 1800-tallet bygget selskapet en fabrikk i Gøteborg, og produksjonen tok fart. I 1809 ble det produsert tre tonn.

 

Fiedler & Lundgren var en viktig del av snusproduksjonen, med mange kjente merkevarer i sortimentet. Dessverre overlevde ikke selskapet utrenskningen til det svenske Tobaksmonopolet i 1915, og flyttet derfor til Danmark. 

 

I 2004 flyttet Fiedler & Lundgren tilbake til Sverige, med mål om å gjenoppta sin gamle markedsposisjon. Samtidig ble Granit snus lansert. I dag produserer selskapet 22 tonn snus årlig.