Snusbonden

Snusbonden er en norsk snusprodusent lokalisert på Byneset utenfor Trondheim. Snusen er laget med kortreiste råvarer dyrket på egen gård, og produseres på en bærekraftig måte med fokus på miljøvennlig emballasje som PlantCan. Snusbonden tilbyr ulike smaker, inkludert sesongvarianter med smakstilsetninger som akevitt og appelsin. Prøv populære varianter som Barten Porsjon, Håken Vintergrønn Løs og Illsint Porsjon White.

Filter
Styrke
Smak
Format
Viser 12 av 12 artikler
Forretningidèen bak Snusbonden snus oppstod i lystig lag mellom 3 venner med lokal tilhørighet til Byneset utenfor Trondheim. Ønsket om å gjenopprette snusproduksjon i området som hadde vart helt fram til andre verdenskrig ble starten på bedriften som tilbyr lokalt produsert snus på en mer bærekraftig måte.
Bestill snusbonden med rask levering

Lokal tilhørighet

Produktene er i størst mulig grad satt sammen av råvarer som dyrkes på produsentenes egen gård. Nye smaker og kombinasjoner prøves stadig ut på kjøkkenbenken. Skaperne bak mikroprodusenten Snusbonden har et ønske om å tilby og å starte med norskprodusert snus med kortreiste råvarer. På denne måten vil også miljøskadelig frakt over landegrenser og kontinenter spares. Likevel har også produsenten tidligere hatt et samarbeid med større aktører for å effektivisere produksjonen.

Bærekraftig emballasje

Snusbonden bruker PlantCan fra Another Snus Factory. Denne snusboksen er mer nedbrytbar enn annen type emballasje og er derfor anbefalt i bransjen med tanke på hva som er mest miljøvennlig. Produsentene ønsker å ivareta de forpliktelsene bedriftene har for å sette et mindre økologisk fotavtrykk på planeten gjennom sin produksjon.

Ulike smakstilsetninger fra Snusbonden

Snusbonden produseres snus til ulike sesonger, og i noen tilfeller blandes alkoholprodukter som brennevin og akevitt i blandingen for innovative løsninger. Smakstilsetninger som nellik, appelsin og lignende er også brukt i flere av produktene.

Snusbonden produksjon

Tobakksbladene dyrkes og høstes i Trøndelag, og overlever Midt-Norges tøffe klima. Etter at bladene er tørket separeres bladnervene fra bladene, før begge deler kvernes hver for seg. Når snusen skal bakes i porsjoner blandes deretter mel fra flere ulike typer tobakk med en viss mengde bladnervsmel for å styre smak og konsistens