Ring oss+47 80 02 51 75 Idag: 09.00-17:00
Hva er snus? Vi forklarer snus slik at alle forstår!

Hva er snus? Vi forklarer snus slik at alle forstår!

Snus er et produkt laget av tobakk som har eksistert i lang tid i Norge og brukes av mange. Her forklarer vi hva snus er for noe.

Hva er snus?

Snus er en fuktig tobakk produkt som er plassert under den øvre leppe i form av en "veske". Tobakk er en tradisjonell stimulerende som inneholder nikotin, et stimulerende middel. Når tobakk kommer i kontakt med spytt i munnen, er nikotin løslatt, og brukeren er fylt med en behagelig følelse. Den snus er avledet fra Karibia, og siden 1700-tallet har fått en åpenbar plass i norsk kultur.

Hva er i snus?

Snus inneholder tobakk, vann, salt, aromaer og fukt bevaring og pH-regulere stoffer. Ingrediensene må godkjennes for at snus skal selges i Norge. Tradisjonell snus, opprinnelige delen, er en fuktig tobakk blanding bestående av ca. 30% vann.

Tobakk er selve grunnlaget for snus, og bidrar med både smak og nikotin. Ulike varianter har forskjellige egenskaper og derfor tobakk er brukt fra flere varianter i hvert produkt. Noen frøplanter inneholder mer nikotin mens andre har en mer særegen smak. Blandingen er skreddersydd av eksperter (Master blender) for at det endelige produktet for å få karakteren du er ute etter.

Salt brukes ikke bare som en smakstilsetning av snus, men også for sin konserveringsmiddel effekt. I tillegg til salt, både fuktighet bevaring og pH-regulere stoffer er nødvendig for snus for å opprettholde smak og tekstur. Snus er ofte krydret for å forbedre smaken sensasjon. Noen eksempler på vanlige smaker er lakris, mynte og bergamott.

Når bruker du snus?

Hvor ofte og når en snuser avhenger av ens vaner og behovet for nikotin. Noen snus bare for partier og for andre er det en naturlig del av hverdagen. Hva skjer når du snus er at nikotin frigjøres fra tobakk når snus kommer i kontakt med spytt. Snus og nikotin er vanedannende.

Hvordan brukes snus?

Den snus er plassert under leppen i form av en veske (enten del eller løs) noen har posen inne i noen minutter, mens andre kan la det gå flere timer før de tar den ut. I Norge, snus kan deles inn i to forskjellige kategorier, løs og porsjon snus. Løs snus er formet i en pose av brukeren selv. Den delen snus er klar til bruk, delt og pakket i små papir deksler. Den første delen snus ble lansert så sent som 70-tallet, men i dag dominerer markedet. Den selges i en rekke modeller og størrelser, for eksempel slim eller opprinnelige delen.

Fortell oss hos deg bruke snus!