Grønnere levering på dagen fra Porterbuddy

Grønnere levering på dagen fra Porterbuddy

Porterbuddy er en av Snushjems populære hjemleveringsalternativer med rask og mer miljøvennelig levering.

Porterbuddy ble grunnlagt i 2016 som en e-handelslogistikkplattform. Tjenesten er fokusert på leveranser samme eller neste dag i urbane områder. Fra starten av var fokuset på innovasjon og optimalisering av kundeopplevelsen gjennom tilstrekkelig logistikk og avanserte tekniske løsninger. Selskapet fokuserer også på bruk av elsykler og elbiler for å bidra til et grønnere bylandskap, mens Porterbuddys teknologi bidrar til å redusere kjørelengde gjennom logistikkoptimalisering.

"Porterbuddy er en leveringstjeneste primært for online shopping der sluttkunden bestemmer ønsket tidspunkt for hjemlevering - enten på samme dag eller når det passer," sier Henrik Gerner-Mathisen, administrerende direktør og grunnlegger av Porterbuddy.  Vi legger til rette for leveranser på tvers av plattformen vår gjennom samarbeid med profesjonelle transportselskaper og nettbutikker, for å sikre levering av varer, hjemme, på jobb eller hvor du vil. Vi skal levere det markedet ønsker der og da. Du bestemmer hvor og når leveransen skal finne sted. Vi kaller det kundedrevet logistikk.

Vi jobber kontinuerlig med å utvikle løsningene slik at nettbutikker og forbrukere velger mer miljøvennlig transport, fortsetter Henrik Gerner-Mathisen, blant annet ved å gjøre det enklere for forbrukerne å ta grønnere valg i kassen. Vi jobber mot 100 prosent elektriske leveranser i alle regioner vi leverer varer i. I mellomtiden effektiviserer vi leveransen for å sikre at utslippene blir så lave som mulig. Dette inkluderer god systemstøtte for algoritmer og maskinlæring.

Bærekraftig koordinering

Som en del av utviklingsarbeidet har Porterbuddy lansert en bærekraftig måte å koordinere leveranser på.

Vi har nylig lansert Samlevert-tjenesten. Dette betyr at forbrukerne kan samle inn bestillinger fra forskjellige nettbutikker for en levering - og dermed spare både penger og miljø. Videre betyr Samlevert at den enkelte nettbutikk er sterkere i konkurranse ved å skape økte muligheter for salg på den ene siden og bedre kundeopplevelser på den andre.

Kundelisten vokser med mange kjente selskaper blant de tilknyttede.

Vi har i dag rundt 70 butikker på kundelisten. Blant disse finner vi kjente nettbutikker som Komplett, Farmasiet, Fjellsport, Blush, Snushjem, Clas Ohlson, Christiania Glassmagasin og BikBok, Jollyroom og Get Inspired.  Nye kunder blir stadig lagt til, både spesialforhandlere og store aktører.

Leveranser under pandemien

Tiden med korona har selvfølgelig satt sitt preg også i Porterbuddys virksomhet.

Vi tok pandemien på alvor fra starten av og implementerte interne prosedyrer for våre ansatte for å sikre risikoen for smittespredning. Videre tilsvarende prosedyrer med kontaktløse leveranser til sluttkunden med dokumentasjon på levert. Alle back office-funksjoner har fungert eksternt. Det har vært imponerende hvordan våre ansatte har styrt en ny hverdag og samtidig klart å håndtere vår eksplosive vekst på en utmerket måte. Vi setter pris på at vi gradvis vender tilbake til det normale mens pandemien faktisk har hjulpet oss med å utvikle oss til

Hvilket område har du i dag?

Porterbuddy leverer til rundt 2,8 millioner husstander (november 2021), og vi utvider stadig til nye områder. Vi tilbyr leveranser samme dag til ca. 2 millioner husholdninger.