Ring oss+47 80 02 51 75 Idag: 09.00-17:00
Leder Unge Høyre: - Veldig rart hvis vi vil kunne selge kannabis, og ikke tobakksfri snus

Leder Unge Høyre: - Veldig rart hvis vi vil kunne selge kannabis, og ikke tobakksfri snus

Den hvite snusen er egentlig tobakksfri, men for å kunne selges lovlig i Norge må den tilsettes tobakk. Galskap eller god politikk? Under Arendalsuka møttes vår politiske fremtid til debatt.

Det var en ivrig og engasjert debattgjeng som har klare meninger rundt tobakkspolitikk.

- Veldig rart hvis vi vil kunne selge kannabis, og ikke tobakksfri snus, sa en engasjert Unge Høyre-leder, Ola Svenneby.

Snus er grunnen til at så få røyker

Som fikk støtte av FpU-leder Simen Velle.

- Snus er grunnen til at så få røyker, sa Velle bastant.

Også Unge Venstre er for legalisering av tobakksfri snus, mens Sosialistisk Ungdom er imot, mens AUFs representant var nølende tja.


I panelet var:

  • Simen Velle, leder FpU
  • Ola Svenneby, leder Unge Høyre
  • Hans Jacob Huun Thomsen, nestleder Unge Venstre
  • Annette Arneberg, nestleder i Sosialistisk Ungdom
  • Agnete Hanssen, sentralstyremedlem AUF

    Se debatten her:

Stor suksess i Sverige

Det er konsensus om at en overgang fra sigaretter til risikoreduserende produkter, som snus, vil medføre en betydelig helsefordel for den enkelte røyker. I Norge råder det imidlertid skepsis til å adoptere en såkalt skadereduksjonsstrategi. Det vil si, å redusere tobakkskader ved å fremme mindre skadelige produkter som snus. Årsaken til dagens skepsis skyldes kanskje fremst uvissheten om hvordan en slik strategi går overens med visjonen om et tobakksfritt samfunn.

I Sverige har man stor suksess med tobakksfri snus, mens man i Norge ikke har lov til å selge den tobakksfrie snusen da det anses som et nytt nikotinprodukt som er forbudt å selge uten godkjennelse av Helsedirektoratet. I 2018 ble de hvite tobakksfrie snusposene fjernet fra butikkhyllene og erstattet av nye hvite snusposer, men denne gangen med tobakk.