Islay Whisky

Kjøp Islay Whisky snus til gode priser og rask levering rett hjem.

Filter
Viser 0 av 0 artikler

Porsjonssnusen Islay Whisky er et produkt fra den svenske produsenten GN Tobacco på Jämtland. Den særegne smaken kommer fra single malt whisky som blandes med klassisk tobakk. 

Islay snus

Islay whisky produseres etter en gammel og tradisjonell prosess, som går ut på å “svette” tobakken i varmeskap fremfor at den pasteuriseres slik annen snus gjerne blir fremstilt. Resultatet er en helt ny snus i originalposer, med fremtredende karakter av tobakk.

Tobakken som brukes i Islay Whisky snus er nøye utvalgt fra Ligeroblader, som renses for stilker og andre biprodukter. Etter at snusen er produsert, lagres den på whiskyfat fra The Isle of Islay i Skottland i 18 måneder. Til slutt blir den tilsatt smak med whisky fra det samme destilleriet.

Denne metoden brukes også av produsenter av premiumsigarer, og bidrar til en helt ny smak. Islay er et produkt av høy kvalitet i premiumsegmentet, med en sterk karakter av tobakk og whisky. 

Isle of Islay

Islay er en av øyene i øygruppa Indre Hebridene langs den skotske vestkysten. Stedet er kjent for sine lange tradisjoner innen destillering, som opprinnelig startet som hjemmedestillering, smugling og ulovlig produksjon. Destilleriene ble bygget i nærheten av vann slik at whiskyen kunne transporteres over sjøen. 

I flere århundrer ble whiskyen eldet i sherryfat, men i dag blir også bourbonfat fra USA brukt.

Øya har i dag bare litt over 3000 innbyggere, men hele ni aktive destillerier som produserer whisky. Islay er en av fem destilleringssteder i Skottland som er juridisk beskyttet, og whisky fra Islay kjennetegnes av en utpreget og karakteristisk røyksmak. 

Islay - GN Tobacco

Den svenske produsenten GN Tobacco Sweden AB ble grunnlagt i 2004, opprinnelig som SNUSAB AB. I 2007 signerte selskapet en distribusjonsavtale med amerikanske Liggett Vector Group, som er en av de største produsentene av sigaretter i USA. I 2008 ble to av selskapets produkter lansert på det amerikanske markedet, og i 2009 endret selskapet navn til GN Tobacco. 

Fabrikken ligger i dag i Enköping i Sverige, og her produseres en rekke ulike produktlinjer: Tyggetobakk, løssnus og porsjonssnus i variantene All White, Slim, Mini, Maxi, våt og tørr. GN Tobacco tilbyr mange ulike snusmerker i tillegg til Islay Whisky, inkludert Odens, Olde Ving og Lenny.